INFLUX

The time is now to sea change at 'The Bays'. As we live in an age of rapid Sea Level Rise, the need to prioritise and design resilient waterfronts is ever present. The impact which Sea Level Rise will cause on our natural and built environments will be enormous if not addressed. In the case of ‘The Bays West Precinct’ in Sydney Harbour, the impact of Sea Level Rise is profound. At this site, extensive land reclamation serves as an anthropogenic barrier to Sea Level Rise - only exacerbating its impacts. Therefore, there is a great need for bold new solutions and ways for our Harbour to adapt. INFLUX aims to embed a new public realm that responds to Sea Level Rise at ‘The Bays’. It seeks to confront the schism between land and water by addressing the question; How can a waterfront greenway embrace the conditions that Sea Level Rise will bring to ‘The Bays’ to, in turn, create thriving working waterfronts, resilient public spaces and foster emerging ecologies? To do this, INFLUX highlights the ‘waterfront greenway’ as a highly effective spatial strategy that can be used to address and manage Sea Level Rise at ‘The Bays’. It demonstrates how urban life does not need to be compromised to accommodate the influx of sea level at ‘The Bays’ or anywhere else in the world.
No items found.
BACK TO HOME
Acknowledgement of Country
We acknowledge and respect Aboriginal and Torres Strait Islander Peoples of Australia, as the traditional custodians of our lands, waters and seas. We recognise their ability to care for Country and their deep spiritual connection with Country. We honour Elders past and present whose knowledge and wisdom ensure the continuation of Aboriginal and Torres Strait Islander cultures.