Improve the social interaction by landscape architecture in Bardwell Valley Parklands

The Bardwell Valley Parklands in Bayside is an attractive public green space with excellent natural conditions, a pleasant environment and a rich diversity of life. The Bardwell Valley Parklands is an important part of the second half of the Bardwell Valley Parklands and Wolli Creek Green Corridor. The undulating terrain offers a completely different experience for visitors. But it also suffers from water pollution and is at risk of flooding. Based on the theme of 'promoting social interaction in the community', the following three design principles are proposed to improve the environment: Principle 1: Mitigate the impact of flooding; Principle 2 : Improve social interaction among community and Principle 3: Improve local habitat. Each of these three design principles has a different design strategy to achieve the design objectives, while still meeting the SDG and local plan policies. Through the different strategies and codes, water pollution and flooding issues will be improved, biodiversity will be enhanced, and landscape features will be added to attract more people and promote social interaction, making the site an ecological, green, pollution-free, communal public green space.
No items found.
BACK TO HOME
Acknowledgement of Country
We acknowledge and respect Aboriginal and Torres Strait Islander Peoples of Australia, as the traditional custodians of our lands, waters and seas. We recognise their ability to care for Country and their deep spiritual connection with Country. We honour Elders past and present whose knowledge and wisdom ensure the continuation of Aboriginal and Torres Strait Islander cultures.